[PDF and VCE] Free E20-598 VCE and PDF, Exam Materials Instant Download

Tens of thousands of competitors, pages of hard questions and unsatisfied exam preparation situations… Do not worried about all those annoying things! We, help you with your EMC Specialist Hotest E20-598 pdf dumps Backup and Recovery – Avamar Specialist Exam for Storage Administrators exam. We will assist you clear the Mar 29,2022 Latest E20-598 free download exam with EMC Specialist E20-598 dumps. We E20-598 pdf are the most comprehensive ones.

We Geekcert has our own expert team. They selected and published the latest E20-598 preparation materials from Official Exam-Center.

The following are the E20-598 free dumps. Go through and check the validity and accuracy of our E20-598 dumps.Free sample questions of E20-598 free dumps are provided here. All the following questions are from the latest real E20-598 dumps.

Question 1:

Which hash type represents an individual data chunk processed during an EMC Avamar backup?

A. Atomic

B. Root

C. Composite

D. Metadata

Correct Answer: A


Question 2:

For each file that is backed up in an EMC Avamar system, how many total bytes are added to the file cache?

A. 20

B. 24

C. 40

D. 44

Correct Answer: D

The most important thing to do on a client with so many files is to make sure that the file cache is sized appropriately. The file cache is responsible for the vast majority (>90%) of the performance of the vamar client. If there\’s a file cache miss,

the client has to go and thrash your disk for a while chunking up a file that may already be on the server.

So how to tune the file cache size?

The file cache starts at 22MB in size and doubles in size each time it grows. Each file on a client will use 44 bytes of space in the file cache (two SHA-1 hashes consuming 20 bytes each and 4 bytes of metadata). For 25 million files, the client

will generate just over 1GB of cache data.

http://jslabonte.blogspot.com/2013/08/avamar-and-large-dataset-with-multiples.html


Question 3:

What is used by EMC Avamar to provide system-wide fault tolerance?

A. RAID, RAIN, Checkpoints, and Replication

B. RAID, RAIN, Checkpoints, and HFS check

C. Asynchronous crunching, Parity, RAIN, and Checkpoints

D. HFS check, RAIN, RAID, and Replication

Correct Answer: A


Question 4:

The EMC Avamar client needs to backup a file and has performed sticky-byte factoring. This results in the following:

Seven (7) chunks that will compress at 30%

Four (4) that will compress at 23%

Two (2) chunks at 50% compression

How many chunks will be compressed prior to hashing?

A. 4

B. 7

C. 9

D. 13

Correct Answer: C

vamar, has a rather nifty technology called Sticky Byte Factoring which allows it to identify the changed information inside a file by breaking the file into variable length objects, this leads to much greater efficiency than fixed size approaches as changes made early in a fixed length sequence affect all subsequent blocks/chunks/objects/whatever in that sequence. This in turn changes all the fingerprints taken following the changed data which means you end up with a lot of new blocks/chunks/objects/whatever even if the data really hasn\’t changed all that much. Sticky Byte Factoring on the other hand can tell what exactly has changed, not just that things have changed.


Question 5:

Which four account management actions can be performed from the EMC Client Manager interface?

A. Move clients to a new server Retire clients Move clients to a new domain View management log

B. Move clients to a new domain Retire clients Modify client group associations Schedule backups

C. View management log Modify replication Retire clients Move clients to a new server

D. View management log Retire clients Delete clients Browse clients

Correct Answer: A


Question 6:

Which tool is used to move a client to a new domain in EMC Avamar 6.0?

A. Client Manager

B. Activation Manager

C. Enterprise Manager

D. Installation Manager

Correct Answer: A


Question 7:

How many simultaneous client connections per node will an EMC Avamar server support?

A. 10

B. 15

C. 18

D. 25

Correct Answer: C

During the backup window, an Avamar server has 18 backup “slots” per node, minus one slot that is globally reserved for restore.


Question 8:

A storage node in a multi-node Avamar server has failed and a replacement node has been added to the grid. What is used to reconstruct the data on the new node?

A. RAIN

B. RAID

C. Checkpoint

D. Replication

Correct Answer: A


Question 9:

Which port on the Avamar server does the client connect to when performing a backup with encryption enabled?

A. 27000

B. 28001

C. 28002

D. 29000

Correct Answer: D


Question 10:

Which time zone is used on EMC Avamar nodes?

A. Local time on the utility node; GMT/UTC on the storage nodes

B. GMT/UTC on the utility node; local time on the storage nodes

C. All node types use the local time

D. All nodes use GMT/UTC time

Correct Answer: A


Question 11:

In an EMC Avamar backup operation, which process always produces identical chunk results given the same data?

A. Sticky-byte factoring

B. Compression

C. File caching

D. Hashing

Correct Answer: A


Question 12:

On an EMC Avamar server, what is the file extension of stripes that contain backup chunks?

A. *.dat

B. *.usd

C. *.chd

D. *.cdt

Correct Answer: A


Question 13:

A customer is unable to connect to their EMC Avamar server when using the Avamar Administrator GUI. If default settings are being used, which port must be open for a successful connection?

A. 5555

B. 7778

C. 8443

D. 8080

Correct Answer: B


Question 14:

Which interface is used to start Avamar Client Manager?

A. Enterprise Manager

B. Command Line

C. cron job

D. Avamar Administrator

Correct Answer: A


Question 15:

Which size Avamar Gen4 storage node is supported for a RAIN configuration?

A. 1.0 TB

B. 1.3 TB

C. 2.6 TB

D. 3.9 TB

Correct Answer: D

For Gen4 3.9TB node: Raw capacity is 6 TB and licensed capacity is 3.9 TB For Gen4 7.8 TB node: Raw capacity is 12 TB and licensed capacity is 7.8 TB So, In a RAIN config with 1 utility node and 4 storage nodes (7.8 TB), the total capacity should be 48 TB and total licensed capacity is 31.2 TB