[Latest Version] Easily Pass PK0-004 Exam With Updated PK0-004 Preparation Materials

Tens of thousands of competitors, pages of hard questions and unsatisfied exam preparation situations… Do not worried about all those annoying things! We, help you with your CompTIA Project Newest PK0-004 exam questions CompTIA Project exam. We will assist you clear the Apr 24,2022 Hotest PK0-004 pdf exam with CompTIA Project PK0-004 new questions. We latest PK0-004 dumps are the most comprehensive ones.

We Geekcert has our own expert team. They selected and published the latest PK0-004 preparation materials from Official Exam-Center.

The following are the PK0-004 free dumps. Go through and check the validity and accuracy of our PK0-004 dumps.If you need to check sample questions of the PK0-004 free dumps, go through the Q and As from PK0-004 dumps below.

Question 1:

A project manager is attempting to establish the proper sequencing and duration of project activities. Which of the following would be the MOST beneficial?

A. Network diagram

B. Ishikawa diagram

C. WBS

D. Gantt chart

Correct Answer: A

Reference: Kim Heldman, CompTIA Project Study Guide, 2nd Edition, Sybex, Indianapolis, 2017, p. 160


Question 2:

Which of the following are characteristics of a project? (Choose two.)

A. Ongoing

B. Temporary

C. Start and finish

D. Achieving a goal

E. Consisting of milestones

F. Restricting the budget

Correct Answer: BC

Reference: Kim Heldman, CompTIA Project Study Guide, 2nd Edition, Sybex, Indianapolis, 2017, p. 27


Question 3:

A company has determined it does not have the in-house capability to perform a project and wants to procure third-party services.

Which of the following documents will the company MOST likely release FIRST?

A. RFO

B. RFI

C. RFP

D. RFQ

Correct Answer: B

Reference: Kim Heldman, CompTIA Project Study Guide, 2nd Edition, Sybex, Indianapolis, 2017, p. 300


Question 4:

The project manager was asked to provide recommendations for the removal of a vendor. A meeting was scheduled with the key stakeholders and the project sponsor to highlight the reasons for this recommendation.

Which of the following should the project manager bring to the meeting to support this recommendation? (Choose two.)

A. The issue log to show why the vendor should be replaced.

B. The team action items to show why the vendor should be replaced.

C. The scope statement to show why the vendor should be replaced.

D. A procurement plan to show why the vendor should be replaced.

E. A change management plan to have the vendor replaced.

Correct Answer: AE

Reference: Kim Heldman, CompTIA Project Study Guide, 2nd Edition, Sybex, Indianapolis, 2017, p. 291,

p. 327


Question 5:

A project manager is creating the WBS.

In which of the following phases is the project?

A. Initiation

B. Planning

C. Execution

D. Closing

Correct Answer: B

Reference: Kim Heldman, CompTIA Project Study Guide, 2nd Edition, Sybex, Indianapolis, 2017, p. 139


Question 6:

Which of the following is a characteristics of a matrix organization?

A. Authority lies solely with the project manager.

B. Authority is directed by the project architect.

C. Authority is shared between the project manager and project coordinator.

D. Authority is shared between functional and project managers.

Correct Answer: D

Reference: Kim Heldman, CompTIA Project Study Guide, 2nd Edition, Sybex, Indianapolis, 2017, p. 56


Question 7:

A WBS is being developed for a project.

Which of the following would be BEST suited to contribute cost and time estimates for the project activities?

A. Project team members

B. Project sponsor

C. Project manager

D. Project scheduler

Correct Answer: B

Reference: Kim Heldman, CompTIA Project Study Guide, 2nd Edition, Sybex, Indianapolis, 2017, p. 82


Question 8:

A project manager is assigned to a project and has not had a handover meeting with the previous project manager. The new project manager is reviewing the percent of project completion, schedule progress, and budget constraints.

Which of the following documents should the project manager use to obtain this information?

A. Project schedule

B. Balanced scorecard

C. Issue log

D. Status report

Correct Answer: D

Reference: Kim Heldman, CompTIA Project Study Guide, 2nd Edition, Sybex, Indianapolis, 2017, p. 328


Question 9:

A stakeholder is unaware of a project\’s status.

Which of the following documents should the project manager consult to ensure all stakeholders are notified of project changes? (Choose two.)

A. Status report

B. Organizational chart

C. RACI matrix

D. Meeting minutes

E. Communication plan

Correct Answer: AD

Reference: Kim Heldman, CompTIA Project Study Guide, 2nd Edition, Sybex, Indianapolis, 2017, p. 261


Question 10:

A project requires daily status updates.

Which of the following is the MOST effective method for providing these updates?

A. Backlog

B. Standup

C. Kickoff

D. Retrospective

Correct Answer: B

Reference: Kim Heldman, CompTIA Project Study Guide, 2nd Edition, Sybex, Indianapolis, 2017, p. 306


Question 11:

A project sponsor and Chief Information Officer (CIO) disagree about how to release the final deliverables to the market. The sponsor wants to do a massive product release, while the CIO wants to be extremely cautious and add more time for testing and defect resolution. The project manager works with both parties and determines the best solution is to roll the product out in a pilot release to see how it tests, and then use customer feedback to determine next steps.

Which of the following conflict resolution techniques is the project manager using?

A. Forcing

B. Negotiating

C. Compromising

D. Avoiding

Correct Answer: B

Reference: Kim Heldman, CompTIA Project Study Guide, 2nd Edition, Sybex, Indianapolis, 2017, p. 200


Question 12:

A project manager is justifying a required change with the associated impact on the project.

Which of the following is the NEXT step?

A. Implementation

B. Approval

C. Validation

D. Auditing

Correct Answer: B

Reference: Kim Heldman, CompTIA Project Study Guide, 2nd Edition, Sybex, Indianapolis, 2017, p. 294


Question 13:

The PMO is responsible for: (Choose two.)

A. managing the project plan, scope, risk, and budget.

B. contributing expertise, deliverables, and estimates of costs.

C. setting standards and practices for the organization and providing governance.

D. outlining consequences of non-performance and coordinating between disparate projects.

E. approving funding, developing the project schedule, and gathering high-level requirements.

Correct Answer: CD

Reference: Kim Heldman, CompTIA Project Study Guide, 2nd Edition, Sybex, Indianapolis, 2017, p. 85


Question 14:

A critical stakeholder has requested additional status updated beyond the schedule.

Which of the following factors MOST likely needs to be accounted for when communication with this stakeholder?

A. Confidentiality

B. Criticality

C. Frequency

D. Cultural differences

Correct Answer: C

Reference: Kim Heldman, CompTIA Project Study Guide, 2nd Edition, Sybex, Indianapolis, 2017, p. 265


Question 15:

Which of the following activities are associated with the closing phase of a project? (Choose two.)

A. Risk mitigation

B. Archiving of project documents

C. Tracking of expenditures

D. Lessons learned

E. Quality assurance

Correct Answer: BD

Reference: Kim Heldman, CompTIA Project Study Guide, 2nd Edition, Sybex, Indianapolis, 2017, p. 338,



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *